Activiteiten

WANDELEN


Er zijn 286km gemarkeerde lokale wandelroutes. Er zijn 23 lokale wandelingen van 2 tot 11 km (kaart beschikbaar in de villa) en de IGN-kaart van Sainte-Ode geeft het aantal kilometers aan en de contourlijnen geven de moeilijkheden op de route aan. Kies routes van 16 tot 27 km/dag.

Ligne du Tram


“Op 400 meter rechts van het huis begint de wandeling Ligne du Tram. Die loopt net als de Ravel over een vroegere spoorwegbedding. Tot de jaren 50 van de vorige eeuw reed hier een tram. Halverwege de wandeling, tijdens het slalommen tussen de koeienvlaaien, stoot je op de onmiskenbare sporen van beveractiviteit: omgeknaagde bomen, afgeknaagde boomstammen. Het maakt de wandeling er alleen maar spannender op. Want misschien drijft er op een gegeven moment wel één voorbij, in het water beneden… “(GVA Magazine, 29 sept 2012)

Indien het veel geregend heeft zijn laarzen wel aan te raden om deze wandeling te doen.NORDIC WALKING


De circuits van het "Ardenne Nordic Park", op dit moment vijf routes met een afstand tussen 2 km en 18,450 km, werden ontwikkeld voor nordic walkers in zowel België als in het buitenland, en volgen voor een deel de lokale wandelroutes.

De vertrekpunten bevinden zich in verschillende deelgemeentes van Saint-Ode (Amberloup, Beauplateau, Houmont en Lavacherie) waardoor nordic walkers alle facetten van de gemeente kunnen ontdekken. De vijf routes worden op een circuit met een lengte van 3,4 km afgelegd: het nordic Trainingscircuit. Ze volgen gedeeltelijk de lokale wandelroutes.

MEER INFO

WANDELEN EN FIETSEN IN EEN PRACHTIGE OMGEVINGFIETSEN (VTT)


Trek erop uit met jullie eigen fietsen of neem contact op met onderstaande personen voor fietsverhuur in de buurt.


Fietsverhuur:VISSEN


In de vallei van de laval, een klein kabbelend beekje kan je op zoek naar forel. Je kan ook gaan vissen aan het meer van Nisramont, hou wel rekening met een visvergunning. Copyright © All Rights Reserved